Hoe dan?
Om maar even meteen in het diepe te springen; de ervaren bierbrouwers zullen wel sceptisch zijn over mijn claim dat je bier kunt maken in één week. Het is wat technisch, maar dit zijn de manieren waarop zoiets toch kan:
- Fermenteren onder druk zodat er geen tweede vergisting op de fles nodig is.
- Nieuwe gistsoorten gebruiken die supersnel fermenteren en geen lagering tijd nodig hebben om lekker bier te maken.
- Fermenteren op een extreem hoge temperatuur zodat de primaire vergisting heel snel gaat.
- Hergebruiken van gist door de gist in het vergistingsvat te laten en steeds opnieuw te voorzien van nieuwe wort. Hierdoor heb je de beschikking over heel veel gist en daardoor krijg je een goede en snelle vergisting.
- Bier rechtstreek tappen vanuit het fermentatievat. We gebruiken geen secundaire vergisting.
- Gebruik van Corny Kegs om bier uit een vat te kunnen tappen en de Boels iTAP tegendruk vuller voor het vullen van flessen.
- Lage kosten, weinig schoonmaken en weinig verstoringen door de Brew in a Bag methode.
- Slechts 30 minuten maischen en slechts 30 minuten koken leiden tot een korte brouwdag.