Na het carboniseren is het bier klaar. Het leukste is natuurlijk om nu je eigen bier te kunnen tappen. Je hebt allerlei mogelijkheden, ik had als eerste een kleine tapkoelkast gekocht en die aangesloten op de keg:

Klik hier voor het starten van de video
Erg handig zijn de kleine Kegland Oxebar vaatjes van PET plastic. Combineer ze met een kleine CO2 regulator en zoals hier de PicNic Tap van Homebrewer Lab:

Je kunt ook kleine 2 of 4 liter RVS vaatjes kopen en die voorzien van een tapkraantje met kleine CO2 patronen:

Erg leuk is ook het maken van een koelbox met tapkranen, waarbij je twee Oxebar kegs van 4 liter gecombineerd met een flink aantal koelelementen en een co2 regulator. Daarmee blijft je bier een hele dag koel en kun je op stap met je tapinstallatie.

Zo ziet de binnenkant van de koelbox er dan uit:

Het allerfijnst is deze mini keggerator die je kunt maken van een kleine stille koelkast, zie het filmpje op Youtube van The Malt Miller:
Erg fijn om in huis een kleine keggerator te hebben!
